Gebruik elektrische kachels

Dit bericht is aan de bewoners van blok 4 (deel 3 & 4)

Kachel lenen

Vanaf dinsdag 30 maart hebben de woningen in blok 4 deel 3 & 4 tijdelijk geen verwarming. U heeft hierover bericht ontvangen via de AfsprakenKaart en per herinneringsmail. In deze periode kunt u van ons een elektrisch kacheltje lenen. 

Vermogen

Deze kacheltjes hebben per stuk een vermogen van 2000 Watt. Heeft u meerdere kacheltjes van ons geleend? Let dan op! Uw meterkast heeft per groep een maximaal capaciteit van 3200 Watt. Sluit dus niet alle kacheltjes op één groep aan! 
Als u 2 kacheltjes in 1 ruimte aan zet, dan bestaat de kans dat de stop in uw meterkast doorslaat.

Dagvergoeding

Per dag dat uw woning zonder verwarming zit en u hiervoor kacheltjes gebruikt, krijgt u van Ons Doel een dagvergoeding voor het elektra verbruik. U krijgt hier later vanuit Ons Doel verder bericht over.

Kachels teruggeven

Zijn de werkzaamheden van fase 1 bij u klaar en heeft u weer een werkende verwarming? Dan willen we u vragen de kacheltjes weer terug te brengen naar de proefwoning op de Oranjegracht 199.

Thermische breuk

Na de kozijnwerkzaamheden heeft u straks driedubbel glas in uw woning. Driedubbel glas isoleert erg goed omdat het een stuk dikker is dan uw oude glas. Maar, dit glas komt wel met een gebruiksaanwijzing.

In uw BewonersMap, op pagina 21, vertelden we u over het risico op thermische breuken. In dit bericht willen we u hier aan herinneren voordat u (nieuwe) gordijnen of raambekleding aanbrengt of uw nieuwe vensterbank gaat inrichten.

Wat is een thermische breuk?

Het nieuwe glas in uw woning kan breken door
grote temperatuurverschillen. Wanneer zo’n breuk ontstaat, noemen we dit een thermische breuk. 

U herkent een thermische breuk aan een opvallend patroon: een scheur die begint in de rand van de binnenzijde van uw ruit die zich (vaak met een loodrechte lijn) uitspreid over het gehele glas. U ziet een foto van zo’n breuk hiernaast.

Hoe kunt u dit voorkomen?

Uw nieuwe driedubbele glas houdt graag uw warmte binnen en de koude buiten. Daardoor kan het warmteverschil tussen buiten en binnen hoog oplopen. Het is daarom belangrijk dat de ruiten  altijd goed hun warmte kwijt kunnen. 

U mag daarom geen:

  • folie, stickers of posters op het glas plakken;
  • donker gordijn direct achter het glas ophangen;
  • grote en/of donkere vazen/potten in de vensterbank zetten;
  • koud water op een door de zon verhitte ruit sproeien.

Thermische breuken worden vaak niet door de verzekering vergoed. 

Voorkomen is daarom beter dan genezen.

 

Graafwerkzaamheden

In de afgelopen weken hebben alle bewoners in het project een brief ontvangen over graafwerkzaamheden in hun buurt. Deze brieven waren voor ieder blok anders, omdat de plekken en de data voor ieder blok anders zijn.

Bent u de brief kwijt of wilt u nog eens teruglezen wanneer de graafwerkzaamheden bij u in het blok plaatsvinden? Hieronder kunt u op de brief klikken die voor uw blok is. 

Brieven graafwerkzaamheden

BLOK 1
BLOK 2
BLOK 3
BLOK 4
BLOK 5

Indeling van blokken

Weet u niet meer precies bij welk blok uw woning hoort? Op de afbeelding hieronder kunt u zien in welk bloknummer uw adres valt.

Ventilatierooster in de slaapkamer

Zoals wij u in NieuwsBrief 5 lieten weten kwam uit de beoordeling van de Welstandcommissie dat de nieuwe ventilatieroosters niet zichtbaar mogen zijn vanaf de straatkant. Om de woning wel goed te ventileren plaatsen wij het nieuwe ventilatierooster in de slaapkamer aan de voorzijde van uw woning. Deze komt níet in het nieuwe raamkozijn, maar in het plafond. In dit bericht vertellen we u hier meer over.

Nieuw ventilatierooster

Om de woning goed te ventileren plaatsen wij een los ventilatierooster in de slaapkamer aan de voorzijde van uw woning. Het nieuwe ventilatierooster is wit en heeft een schuin aflopende achterkant. Aan de zijkant zit een draaiknop met een koord waarmee u het rooster kunt openen en sluiten.
Waait het hard? Een speciale regelklep in de luchttoevoer van het rooster sluit dan vanzelf een beetje waardoor de buitenlucht niet teveel naar binnen waait. Op de afbeelding hieronder ziet u hoe het rooster komt te hangen.

Waar komt het ventilatierooster?

Het nieuwe ventilatierooster plaatsen wij in het plafond van de slaapkamer aan de voorzijde van uw woning. Op de achterkant van deze brief ziet u 2 plattegronden:

  • Plattegrond 1: Op deze plattegrond ziet u waar het rooster standaard op uw plafond wordt gemonteerd;
  • Plattegrond 2: Heeft u een kast aan de zijwand staan? Dan wordt het rooster dichter naar de deur verplaatst.

Werkzaamheden

Wij plaatsen het nieuwe ventilatierooster in uw woning tijdens de dakwerkzaamheden. Het nieuwe ventilatierooster verbinden wij door middel van een flexibele buis met het dak. 

Op het dak plaatsen wij een aantal speciale ventilatiedakpannen: deze ziet u op de afbeelding hiernaast. Deze speciale dakpannen zorgen ervoor dat er verse lucht de woning in kan.  

In uw Afsprakenkaart Bouwstroom 1 (deel 2) ziet u wanneer wij de dakwerkzaamheden in uw woning uitvoeren. Wij combineren het plaatsen van het rooster met deze werkzaamheden zodat u hiervoor geen extra dag thuis hoeft te blijven.

Heeft u na het lezen deze brief nog vragen?
Neem dan contact met ons op. U kunt ons bellen op 070 783 0507 of een mail sturen naar resedastraat@onsonderhoud.nl.

70% bewonersakkoord behaald!

Goed nieuws, het draagvlak is behaald! Minimaal 70% van alle huurders heeft vóór de plannen gestemd! Bedankt voor het opsturen van uw StemFormulier. 

Kleurencombinatie kozijnen & gevelplaten
U heeft ook mogen stemmen voor uw favoriete kleurencombinatie voor de nieuwe kozijnen en gevelplaten. Met 49 stemmen (49 %) heeft de kleurencombinatie rood en grijs de meeste stemmen behaald. Alle woningen krijgen rode kozijnen en grijze gevelplaten.

Heeft u uw StemFormulier nog niet ingeleverd?
Wij ontvangen uw StemFormulier graag alsnog. Wij vinden het belangrijk om van alle bewoners te weten of zij het eens of oneens zijn met de plannen.

Niet iedereen ging akkoord: hoe werkt dat?
Als minimaal 70% van de bewoners akkoord gaat met de voorgestelde plannen, dan wordt, op grond van de wet, vermoed dat het voorstel redelijk is. De wet bepaalt dan dat alle bewoners verplicht zijn om mee te werken aan de werkzaamheden.

Natellen stemmen

Op maandag 1 maart 2021 hebben wij samen met twee leden van de KlankbordGroep de stemmen nageteld. Alle persoonlijke gegevens zijn afgedekt.