Veelgestelde vragen

Wij hebben een aantal veelgestelde vragen voor u op een rij gezet. 

Staat uw vraag hier niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op via resedastraat@onsonderhoud.nl

Resedastraat

Ja, dat kan. Tijdens het UitvoerdersGesprek bespreekt de uitvoerder met u wat er verplaatst moet worden en hoe wij hierbij kunnen helpen. 

We weten dat sommige kamers klein zijn en dat daarom 1,5 meter vrijhouden erg veel is. De uitvoerder komt ongeveer twee weken voor de start van de werkzaamheden bij u langs voor een UitvoerdersGesprek. De uitvoerder loopt dan een rondje met u door de woning. Hij geeft hierbij aan hoeveel ruimte wij precies nodig hebben voor het uitvoeren van de werkzaamheden. En welke spullen daarvoor weggehaald moeten worden. 

Nee, u mag straks geen kattenluik in de voor- en/of achterdeur maken.

Ja, dat kan. Wij plaatsen bij alle bewoners een aansluiting voor elektrisch koken in de meterkast. Daarnaast bieden wij aan om gratis een aansluiting naar uw keuken te maken. Wij brengen dan een loze leiding van uw meterkast naar de keuken. Dit doen wij zoveel mogelijk onder uw vloer door. U mag dus zelf kiezen of u dit wilt en kunt dit uiterlijk 31 januari 2020 aan ons doorgeven. Let op: de kosten voor een nieuwe kookplaat en een nieuwe pannenset zijn voor u.

Ja, dit kan. Als u er ook een wil kopen, dan is Pelgrim een merk dat dit soort fornuizen verkoopt. U kunt een kijkje nemen op hun website via: www.pelgrim.nl/categorie/fornuizen.

Kiest u voor elektrisch koken en wilt u een inductiekookplaat kopen?

Let dan op: voor inductieplaten heb je soms nieuwe pannen nodig. Dit komt omdat niet alle pannen geschikt zijn voor inductie geleiding van de plaat naar de pan. Om te controleren of jouw pannen geschikt zijn voor je nieuwe plaat hoef je alleen te kijken of de pannen magnetische geleiding hebben.
 
Hoe doe je dit?
Neem gewoon een huis-tuin-keuken-magneet (bijv. op je koelkast) en houdt deze tegen de onderkant van je pan. Blijft hij plakken? Dan kun je de pan gebruiken op je nieuwe inductie plaat. Valt hij eraf? Dan zul je helaas deze pan niet kunnen gebruiken.

Tip: gooi je ongeschikte pan niet weg, maar breng hem naar de kringloopwinkel of doe er je buurman/vrouw, die nog op gas kookt, een plezier mee!

Eén van de twee te openen ramen wordt een draaikiepraam. Het andere raam kan alleen in de draaistand opengezet worden. 

Nee, het raam voldoet aan het Politie Keurmerk Veilig Wonen. Het raam moet eerst dicht voordat het in de draaistand gezet kan worden.

Ja, dat kan!

Tijdens de werkzaamheden in Bouwstroom 1 in uw woning vervangen wij de groepenkast in uw meterkast. In deze nieuwe groepenkast plaatsen wij een speciale kookgroep. Dat is een geschakelde elektriciteitsgroep waarop u een elektrische kookplaat kunt aansluiten. 1 groep kan maximaal 3600 Watt aan. Deze geschakelde groep kan het dubbele aan: 7200 Watt.

Zo’n kookgroep noemen ze ook wel een 2-fasen groep. Let er bij de aanschaf van uw kookplaat dus op dat het vermogen niet hoger is dan 7200 Watt (7.2 kWh).

Kiest u voor elektrisch koken? Dan plaatsen wij een speciale perilex aansluiting in uw keuken, achter het fornuis. In deze perilex aansluiting kunt u de stekker van een elektrisch fornuis of kookplaat steken.

Een perilex stekker heeft 5 pennen, die passen in deze aansluiting. Deze stekker moet u vaak los bij uw nieuwe fornuis of kookplaat kopen. 

Wilt u meer lezen over elektrische kookplaten en deze aansluitingen? Kijk dan op de website van de Consumentenbond.