Ventilatierooster in de slaapkamer

Zoals wij u in NieuwsBrief 5 lieten weten kwam uit de beoordeling van de Welstandcommissie dat de nieuwe ventilatieroosters niet zichtbaar mogen zijn vanaf de straatkant. Om de woning wel goed te ventileren plaatsen wij het nieuwe ventilatierooster in de slaapkamer aan de voorzijde van uw woning. Deze komt níet in het nieuwe raamkozijn, maar in het plafond. In dit bericht vertellen we u hier meer over.

Nieuw ventilatierooster

Om de woning goed te ventileren plaatsen wij een los ventilatierooster in de slaapkamer aan de voorzijde van uw woning. Het nieuwe ventilatierooster is wit en heeft een schuin aflopende achterkant. Aan de zijkant zit een draaiknop met een koord waarmee u het rooster kunt openen en sluiten.
Waait het hard? Een speciale regelklep in de luchttoevoer van het rooster sluit dan vanzelf een beetje waardoor de buitenlucht niet teveel naar binnen waait. Op de afbeelding hieronder ziet u hoe het rooster komt te hangen.

Waar komt het ventilatierooster?

Het nieuwe ventilatierooster plaatsen wij in het plafond van de slaapkamer aan de voorzijde van uw woning. Op de achterkant van deze brief ziet u 2 plattegronden:

  • Plattegrond 1: Op deze plattegrond ziet u waar het rooster standaard op uw plafond wordt gemonteerd;
  • Plattegrond 2: Heeft u een kast aan de zijwand staan? Dan wordt het rooster dichter naar de deur verplaatst.

Werkzaamheden

Wij plaatsen het nieuwe ventilatierooster in uw woning tijdens de dakwerkzaamheden. Het nieuwe ventilatierooster verbinden wij door middel van een flexibele buis met het dak. 

Op het dak plaatsen wij een aantal speciale ventilatiedakpannen: deze ziet u op de afbeelding hiernaast. Deze speciale dakpannen zorgen ervoor dat er verse lucht de woning in kan.  

In uw Afsprakenkaart Bouwstroom 1 (deel 2) ziet u wanneer wij de dakwerkzaamheden in uw woning uitvoeren. Wij combineren het plaatsen van het rooster met deze werkzaamheden zodat u hiervoor geen extra dag thuis hoeft te blijven.

Heeft u na het lezen deze brief nog vragen?
Neem dan contact met ons op. U kunt ons bellen op 070 783 0507 of een mail sturen naar resedastraat@onsonderhoud.nl.