Vleermuizen lamp

In de Resedastraat zijn wij gestart met de dakwerkzaamheden. Vanwege de aanwezigheid van een vleermuis onder een van de daken in de straat, plaatsen wij tijdelijk een lamp.

Vleermuis

Door het flora- en fauna onderzoek weten we van de ecoloog dat er regelmatig een vleermuis slaapt onder een dakpan aan de voorgevel van de Resedastraat 41. 

Om deze vleermuis een ander onderdak te geven hebben wij in 2019 al een aantal slaapkasten in de wijk opgehangen.

Waarom hangen wij een lamp op?

De vleermuis is een nachtdier; dat betekent dat hij rond zonsondergang uitvliegt om te gaan jagen en eten. Rond zonsopgang komt de vleermuis weer terug om tijdens het daglicht te slapen. Om dit dier overdag niet te verstoren met de werkzaamheden die wij moeten uitvoeren, treffen wij maatregelen om zeker te weten dat hij niet onder het dak van de Resedastraat slaapt. In overleg met de ecoloog en de omgevingsdienst plaatsen wij hiervoor een lamp op de gevel. Op de foto hieronder hebben wij een oranje cirkel getekend rond de plek waar hij komt te hangen. 

Hoe werkt de lamp?
De lamp gaat minimaal 2 uur voor zonsopgang aan en schijnt op de nok van het dak. Vleermuizen slapen op donkere plekken; hierdoor wijkt de vleermuis uit naar een van de slaapkasten in de buurt om overdag te slapen.

Wat betekent dit voor u?

Wij plaatsen de lamp in week 17. De lamp hangt minimaal 5 dagen voor de start van de dakwerkzaamheden zodat wij zeker weten dat wij veilig kunnen beginnen.

Als u dan een keer in de vroege ochtend naar buiten kijkt, ziet u de lamp schijnen.  De lamp is alleen gericht op de nok van de Resedastraat 41 en schijnt niet in de woningen. U ervaart hierdoor dus geen overlast. Nadat de dakwerkzaamheden zijn uitgevoerd halen wij de lamp weer weg.