Veelgestelde vragen

Ja, je kunt dit gemakkelijk zelf doen. Het klepje van het rooster aan de binnenkant van de woning kan je verwijderen. Daarna kan je het rooster schoonmaken met de stofzuiger

Ons Doel zorgt dat de vraaggestuurde mechanische ventilatie onderhouden wordt. De buitenkant van de minibox, de sensoren en de ventilator(en) kan je zelf schoonmaken met een licht vochtig doekje.

wanneer het nodig is. Een nieuw geluid is altijd even wennen. In hoogstand is het geluid van de minibox 37 decibel. Dit
geluidsniveau is te vergelijken met een pruttelend koffiezetapparaat, een koelkast die aanslaat, regen of een auto die langsrijdt. De afzuigpunten produceren in de badkamer 37 decibel en in het toilet 25 decibel. We kunnen 20 decibel vergelijken met fluisterende mensen op 1,5 meter afstand. (bron: www.schoonenberg.nl)

Ja, dat kan. We raden aan om de vraaggestuurde mechanische ventilatie altijd aan te laten staan voor gezonde lucht in de
woning. Is er een noodsituatie waardoor de ventilatie toch uit moet? Dan kan dit.

Ja, dat kan voor een groot deel. Gebruik de stok die bevestigd is aan de hendel en zet hiermee het vakje naast het rooster
van groen op rood. De roosters kunnen niet helemaal dicht. Er zal altijd een beetje buitenlucht doorheen komen. Bij harde wind gaan de roosters automatisch iets dicht.

Ja, je kan ook straks een raam openzetten. We raden aan dit maar kort te doen om de woning enkel te luchten. Door de ventilatieroosters komt namelijk constant frisse en gefilterde buitenlucht naar binnen. Het is dus niet meer nodig om ook nog een raam de hele tijd open te hebben.

Ja, dat kan met de vierstandenschakelaar. Maar we raden aan om het systeem vooral zelf het werk te laten doen. De mechanische ventilatie heeft verschillende standen. Het systeem staat standaard op de automatische stand.

De sensoren in de woonkamer en de hoofdslaapkamer meten hoe schoon de lucht in de woning is. Heb je mensen op bezoek? Dan wordt de lucht in de woning vervuild door het uitademen van CO2. Dit geeft de sensor
door aan de minibox in de keuken en de ventilator(en) in de badkamer/toilet. Deze
apparaten gaan dan automatisch aan en zuigen de vervuilde lucht af. Is de lucht weer schoon? Dan stoppen ze vanzelf.

Als er wordt gekookt in de keuken, dan meet de vochtsensor in de minibox het vocht in de lucht en zuigt de minibox ook deze
lucht af. Sta je onder de douche? Dan zuigt de ventilator in de badkamer automatisch de vochtige lucht af. De ventilator(en) en minibox gaan automatisch uit wanneer de lucht weer schoon is van CO2 en vocht.

Wil je meer informatie? Lees dan in de BewonersMap het hoofdstuk ‘Vraaggestuurde mechanische ventilatie’ of kijk op de website www.steffie.nl. Op deze website wordt uitgelegd waarom ventileren belangrijk is.

Stel jouw vraag

Staat jouw vraag hier niet tussen? Neem dan contact met ons op of stel jouw vraag hieronder. Wij beantwoorden  de vraag graag!

Contact

Barbara zijn bereikbaar op werkdagen tussen 09:00 – 17:00 uur

Even niet bereikbaar? Laat dan een berichtje achter bij één van de collega’s of via de voicemail. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Barbara zijn bereikbaar op werkdagen tussen 09:00 – 17:00 uur

Even niet bereikbaar? Laat dan een berichtje achter bij één van de collega’s of via de voicemail. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.